Mine sider
Mine sider
Inspirerende læsning | Kost & kosttilskud | Min målsætning | Træning | Opskrifter | Ambassadører

Zarah Buchwald - Sprint

Zarah Buchwald er en rutineret sprinter med flere mesterskaber i rygsækken, som altid vil udvikle sig - lær vores ambassadør at kende her!

Hvem er Zarah BuchWald?

Zarah Buchwald er tredobbelt dansk mester på 400m, landsholdsløber for Danmark og indehaver af danmarksrekorden på 4x400m mix stafet. Da hun startede til atletik for snart 13 år siden, var det primært som kortsprinter på distancerne 100 m og 200 m, men for 2 år siden, valgte Zarah at skifte til langsprint og 400 m – hun indså, at hendes potentiale var større der.

Inden Zarah startede til atletik, gik jeg til både gymnastik og dans, men hun har siden barnsben altid haft en stor glæde for løb og i særdeleshed sprint. Hun startede til atletik, fordi hendes idrætslærer i folkeskolen opfordrede hende til det efter, at hun havde vundet skolens årlige motionsløb i en af de hurtigste tider nogensinde. Hun deltog i sit første stævne efter to måneders atletiktræning, hvor hun vandt en sølvmedalje.

- Jeg kan huske, at jeg syntes, at det var megasjovt, og at jeg nok var god til det - så hvorfor ikke fortsætte?

Efterfølgende har hun vundet de danske ungdomsmesterskaber utallige gange, deltaget ved flere nordiske mesterskaber og EM-hold turneringer, samt været en del af det danske hold, der konkurrerede ved Universiaden (OL for universitetsstuderende) og vundet flere danske mesterskaber. Ved siden af atletikken er Zarah uddannet Civilingeniør inden for byggeri og infrastruktur (cand.polyt.), og til dagligt arbejder hun som bygherrerådgiver i en rådgivende ingeniørvirksomhed i København.

Hvilke mål har du inden for din sport i fremtiden?

- At udvikle mig og blive bedre for hver dag der går. Jeg går efter konstant at udvikle mig, og presser mig til at være bedre, end jeg var i går. Jeg ønsker at se hvor langt jeg kan komme med sporten, og se hvor den tager mig hen. Jeg har nogle drømmemål, men for at opnå dem, sætter jeg mig nogle mindre delmål, som både er mine motivationsfaktorer, men også mine guidelines for at se, om jeg er på rette vej. Et af målene er at deltage til flere internationale mesterskaber.

Hvordan ser en træningsuge ud for dig?

- Jeg træner ca. 6 gange om ugen af 2-3 timers varighed med én ugentlig fridag, om søndagen. Træningernes indhold er meget varierende, da det både er vigtigt med styrke, hurtighed, syreudholdenhed, spændstighed, aerob træning og almindelig core styrke for at blive en dygtig 400m sprinter. Det kommer an på om jeg er i grundtræningsperioden eller i stævneperioden. I grundtræningen løbes der langt flere meter og intervaller af typisk lidt kortere pauser, for at bygge et godt fundament op, mens der i stævneperioderne er mere fokus på hurtighed, eksplosivitet og syretræning.

Generelt er ugen fordelt med:

Mandag: Interval dag. En træning med meget mængde, hvor der løbes mange meter og til tider efterfulgt af let styrke- og coretræning.
Tirsdag: Interval dag. Igen med fokus på mange meter, så lidt længere intervaller.
Onsdag: Spring dag. En masse forskellige øvelser for at styrke eksplosiviteten og spændstigheden.
Torsdag: Interval dag. Kortere intervaller for at holde hurtigheden vedlige, efterfulgt af core træning for både mave, ryg og arme.
Fredag: Styrke. Alt efter sæsonen kan det være mange gentagelser og tung styrke eller lettere vægte med fokus på eksplosivt med få gentagelser.
Lørdag: Bakke intervaller eller korte intervaller med fokus på hurtighed efterfulgt af cirkeltræning af egen kropsvægt og overall styrke.
Søndag: Hvile.

Zarahs 3 bedste tips til motivation

1. Sæt dig nogle mål, gerne nogle mindre mål som ikke ligger for langt ude i fremtiden og stræb efter dem.
2. Husk at fejre dine sejre med det som gør dig glad, det kan øge din motivation endnu mere, med en form for bonus system.
3. Kom ud af komfortzone og udfordre dig selv, eller omgiv dig med nogle som udfordrer dig og kan presse dig.

Zarahs favoritter fra Core Nutrition

- Jeg er særligt vild med Core Creatine, som jeg bruger, når vi har højintensitets træninger med sprint af kortere distancer, da det hjælper med at øge den fysiske præstation. Derudover bruger jeg magnesium som bl.a. sikrer at jeg ikke får kramper om natten, især i hårde trænings uger.

- Derudover bruger jeg ekstra meget af Collagen for tiden, som er med til at modvirke mine problemer med akillessenerne.

- Jeg er også særligt glad for Core Protein Bar i smagen Chokoladebombe, som er gode at have med på farten eller til efter træning, samt Core Protein Pancakes, som er en super god snack til både om morgenen og om aften toppet med banan eller blåbær.

Fun fact

Jeg har hydrofobi (vandskræk), som er en fobi for at bade i dybt åbent hav, så holder mig oftest til vandkanten eller nær en badebro om sommeren på stranden.


Zarahs favoritter

 
Core Creatine
 
Magnesium Citrat
 
Core Protein Bar 2.0
 
Core Collagen 1000
 
Protein Pancakes

Var denne artikel en hjælp?   Ja   Nej

Lær mere

 
Atletik : sprint

Atletik : sprint

Sådan planlægger du din kost for at blive hurtigere.
 
Kost til håndbold

Kost til håndbold

Kost til håndbold - 7 grundlæggende tips.
 
Bliv veltrænet: 7 enkle trin

Bliv veltrænet: 7 enkle trin

Bliv veltrænet med 7 enkle trin.
 
Fodbold

Fodbold

Hvilke kosttilskud vil du som fodboldspiller have nytte af?
 
Rødbede: Sådan påvirker det din udholdenhed

Rødbede: Sådan påvirker det din udholdenhed

Rødbeder er fulde af nitrater, til gavn for dig, der dyrker udholdenhedssport.
 
Løb

Løb

Kvikguide til hvordan du tilpasser kosten til dit løb.
 
Kampsport

Kampsport

De vigtigste kostråd til dig som er kampsportsudøver.
 
Forbedrer mobiliteten og præstationen

Forbedrer mobiliteten og præstationen

Forbedre din mobilitet og få bedre resultater i din træning!
 
Sommertræning - Behold motivationen

Sommertræning - Behold motivationen

Kig ind i tips til at holde træningen i gang om sommeren.
 
Sådan fungerer Beta-Alanin

Sådan fungerer Beta-Alanin

Hvordan virker beta-alanin? Og kan det hjælpe dig med din træning?
 
Aerob og anaerob træning: forskelle og fordele

Aerob og anaerob træning: forskelle og fordele

Lær forskellen mellem aerob og anaerob træning!