Kisel

Kisel, også kaldet Silicium eller Silica, er et såkaldt sporstof, der forekommer naturligt i kroppens elastin samt i fiberproteinet kollagen. Elastin er et protein, der bl.a. findes i huden, hvor det bidrager med elasticitet og spændstighed, mens kollagen fremmer styrke og struktur. I denne kategori finder du kosttilskud med Kisel.

HVAD ER KISEL?

Kisel, også kaldet Silicium, er et sporstof og er en vigtig bestanddel af kroppens kollagen, som er et af de stoffer, der opbygger og bidrager til stabiliteten af forskellige væv. Tilskud med silicium kan være vigtigt for ledsundheden ved at bidrage til dannelsen af kollagen. Derudover er der meget kollagen i vores skelet, som produceres af vores osteoblaster, men selv da er der selvfølgelig brug for silicium, fordi det er en af kollagens vigtigste byggesten.

ER KISEL, SILICIUM OG SILICA DET SAMME?

Ja, mineralet går under flere betegnelser.

HVAD ER Silicium GODT FOR?

Silicium er vigtigt for huden, da det udover dannelsen af det strukturgivende kollagen også bidrager til produktionen af elastin. Elastin er et protein i vores bindevæv, som er meget elastisk og det er for eksempel dette protein, der får huden til at vende tilbage til sin normale position, efter vi har trukket i den. Udover det er det også med til at holde huden glat og rynkefri. Når vi bliver ældre, produceres der dog mindre elastin, hvilket gør det nemmere for os at få rynker og slap hud. Silicium kunne så være vigtigt for at modvirke denne proces, fordi det er en vigtig bestanddel af elastin, og derfor kan man også forestille sig, at et siliciumtilskud endda kunne fremme dannelsen af elastin, som så kan bidrage til elasticitet og reduktion af rynker.

I og med, at Silicium er en vigtig bestanddel af kollagen og elastin, som er vigtige for både led og hud. Derfor kan silicium være perfekt til dig, der træner hårdt og gerne vil tage hånd om dine led.

KISEL, SILICIUM OG SILICA kosttilskud

Kosttilskud med silicium fås både enkeltvis og som ingrediens i eksempelvis skønhedsprodukter. For dig, der træner meget og hårdt, kan det være godt med et siliciumtilskud, der bidrager med byggesten til kollagenet, som kan hjælpe dig med at holde dine led i form. Hård og tung træning kan være trættende for kroppens led, og et godt næringsindtag kan være en hjælp til at forebygge slid.

Læs mere
Filtre
Sorter
Mest populære
Filtre
Udvalg
Varemærke
Silicea2 Holistic1 Healthwell1 Svenskt Kosttillskott1
Form
Kapsler 4
Flydende 1
Mærkning
Vegan 3
Sorter
Mest populære
Filtre
Filtre Viser 5 produkter
Udvalg
Varemærke
Silicea2 Holistic1 Healthwell1 Svenskt Kosttillskott1
Form
Kapsler 4
Flydende 1
Mærkning
Vegan 3
Sorter
Mest populære
Silica 250
90 kapsler
Silica 250
139 kr
4,5
4.5
Betyg: 4.5 / 5
Kisel
90 kapsler
Holistic Kisel
16%
108 kr
129 kr
Silicea Kiselgel
500ml
Original silicea Kiselgel
139 kr
5,0
5
Betyg: 5 / 5
Silicea
60 kapsler
Original Silicea
189 kr
5,0
5
Betyg: 5 / 5