Mangantilskud

Mangan fungerer som en antioxidant i kroppen og bidrager på den måde til en reducering af oxidativt stress ved at beskytte kroppens celler mod frie radikaler. Ligesom flere andre mineraler er mangan også en del af flere enzymer, og det er vigtigt for kroppens omsætning af både proteiner og kulhydrater.

HVAD ER MANGAN?

Mangan findes naturligt i grundfjeldet og spredes via vores grundvand. Som mineral og næringsstof er mangan nødvendig i små mængder, men er vigtig for kroppens omsætning af kulhydrater og protein. Det er også nødvendigt for at forbrændingen virker. Mangan fungerer også som en antioxidant og beskytter cellerne mod oxidativ stress forårsaget af dårlige livsstilsvaner som stress og for meget fed mad.

Mangan er nødvendig for flere vitale enzymer, der er aktive i kroppens knogledannelse og omsætning af glukose, kulhydrater, fedt, proteiner mm. Mineralet er også vigtigt for produktionen af urin, modermælk og kønshormoner. Hovedopgaven, som mangan har, er nok rollen som antioxidant. For at vitaminerne C, B1, B2 og biotin kan bruges, skal visse enzymer aktiveres, som kræver mangan.

hVOR FINDES MANGAN NATURLIGT?

Mangan får vi gennem maden og hovedsageligt mad fra planteriget som nødder, ris, havregryn og bladgrøntsager. Vi får også mangan gennem drikkevandet. I kommunalt drikkevand er grænseværdien for mangan 0,02 milligram/liter. WHO's sundhedsbaserede vejledende værdi er 0,4 milligram/liter.

Der er ikke etableret et anbefalet dagligt indtag af mangan, men de fleste af os får nok. De nordiske ernæringsanbefalinger angiver ikke et anbefalet indtag (RI) for mangan, fordi der ikke er grundlag for at bestemme det.

tilskud med mangan

Spiser du normal mad, får du nok mangan, men træner du hårdt og meget og har et højere stofskifte, stiger behovet en anelse. Så kan et kosttilskud med mangan være relevant. Mangan hjælper også med muskelrestitution, hvilket er vigtigt, hvis du har trænet hårdt og meget.

BIVIRKNINGER MANGAN

Der er ingen bivirkninger ved Mangan ved normalt brug. Det er meget svært at overdosere mangan, men for at være på den sikre side bør du nok ikke overstige 10 mg dagligt i længere perioder. Et tilskud indeholder normalt 5 mg pr. portion. Får du for meget mangan, kan det være giftigt, og det kan påvirke nervesystemet. Kroppen har dog sit eget reguleringssystem i tarmen, så der kun optages så meget, som det er nødvendigt, fra det vi spiser og drikker.

Læs mere
Filtre
Sorter
Mest populære
Filtre
Varemærke
Solgar1 Holistic1 Healthwell1
Form
Kapsler 2
Tabletter 1
Sorter
Mest populære
Filtre
Filtre Viser 3 produkter
Varemærke
Solgar1 Holistic1 Healthwell1
Form
Kapsler 2
Tabletter 1
Sorter
Mest populære
Chelated Mangan
100 tabl
Solgar Chelated Mangan
109 kr
5,0
5
Betyg: 5 / 5
Mangan
90 kapsler
Holistic Mangan
20%
95 kr
119 kr