Vitamin B1 100
- Til en normal energiomsætning
- Stofskifte & energiomsætning
Produktrekommendationer
- Produktbeskrivelse
- Næringsindhold
- (2) Anmeldelser
- Levering og betaling
thiamin til kroppens energiomsætning
B1-vitamin 100 fra Healthwell er et tilskud af B1-vitamin i vegetabilske kapsler. B1-vitamin, som også kaldes thiamin, er et vandopløseligt vitamin, som har en stor betydning for kroppens stofskifte af protein, kulhydrater og fedt. Thiamin findes naturligt i levnedsmidler som blandt andet svinekød, indmad og solsikkefrø, samt i mad som morgenmadsprodukter, müsli og brød. Vitaminet hjælper hjertet med at fungere normalt, og med kroppens psykologiske funktioner og med at få nervesystemet til at fungere normalt. For at kroppen er i stand til at omdanne den mad, vi spiser til energi, er B1-vitamin nødvendigt. Alle kroppens celler har brug for B1-vitamin, og det virker først og fremmest i hjernen og dens kulhydratmetabolisme. Cellerne anvender vitaminet til at nedbryde kulhydraterne til glucose, som derefter omdannes til energi.
- 100 mg B1-vitamin pr. kapsel
- Hjælper stofskiftet og fordøjelsen med at fungere normalt
- Til et normalt fungerende nervesystem
- Vegetabilske kapsler
Tips! Hvis du gerne vil indtage alle B-vitaminer, fås B-vitaimin-kompleks fra Healthwell med blandt andet thiamin.
Hvad er thiamin?
Thiamin eller B1-vitamin er et vigtigt vitamin til alle kroppens celler. Vitaminet fik sit navn af forskerne, da det var det første B-vitamin, der blev opdages, men det kaldes også for thiamin i dag. Hvis man mangler thiamin kan man få symptomer som forstoppelse og fordøjelsesproblemer, men thiaminmangel kan også påvirke koncentrationsevnen. En mangel på thiamin er usædvanlig i Sverige i dag, da vitaminet forekommer i vores mest almindelige levnedsmidler, men der kan til tider opstå mangel, blandt andet hos folk, som indtager større mængder alkohol. Vitaminet er vigtigt for kroppens fordøjelse og energiomsætningen af fedt, kulhydrater og protein, som vi indtager med kosten, og det hjælper også kroppens celler og væv med at holde sig sunde.
Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, har konstateret en sammenhæng mellem thiamin og:
- et normalt hjertehelse
- et normalfungerende nervesystem
- et energibevarende stofskifte
Thiamin i mad
Vi indtager først og fremmest B1-vitamin med morgenmaden i form af brød og morgenmadsprodukter, men også i madretter med svinekød eller indmad. Ligesom mange andre vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer er thiamin følsomt mod høje temperaturer, og maden kan dermed miste al næring og vitaminindhold. Når der tilberedes mad rigt på B1-vitamin skal man derfor overveje at lave wokmad, eller koge i kort tid, dampkoge eller stege hurtigt for at beholde næringsværdien, da vitaminet forstyrres ved opvarmning over 100 grader. Hvis f.eks. grøntsager koges, forsvinder ca. 60 % af det naturlige thiamin. Hvis du ofte spiser mad, som er blevet tilberedt ved høje temperaturer i længere tid, kan et tilskud af B1-vitamin sikre din indtagelse. Thiamin er derimod modstandsdygtigt mod nedfrysning.
Vegetarian Friendly
Symbolet Vegetarian Friendly angiver, at indholdet af produktet er egnet plantebaseret. Produktet er også velegnet til veganere.