Sådan undgår du de mest almindelige faldgruber én gang for alle
At ramme ind i faldgruber sker for os alle, og det vigtige er ikke at være alt for opmærksom på dem, men at samle sig selv op og fortsætte med at bevæge sig fremad. At skabe holdbare træningsresultater starter med at have en holdbar livssituation. Hvis du f.eks. presser dig selv til det yderste og går for hårdt til værks fra starten, kan det slå fejl. Her gennemgår vi de mest almindelige faldgruber, og hvordan du bedst undgår dem!
1. Du lægger for hård ud
Du er spændt, du vil så meget, og du er klar til at tage fat på træningen for alvor! I starten af et træningspas kan motivationen være tårnhøj, og du har lyst til at gøre alting på én gang og gå fra nul til hundrede med det samme. Det kan resultere i, at du hurtigt falder fra, enten på grund af skader eller fordi du synes, at det er for hårdt og ikke så sjovt som forventet. Det er bedre at træne 1-3 dage om ugen og holde sig til det, end at forsøge at få plads til 6 træningsdage, og så hverken have tid eller kræfter til det. Vær tålmodig, og forvent ikke resultater med det samme.
2. Du har ændret dit liv for drastisk eller for meget
For at få succes skal din træning passe ind i dit øvrige liv, f.eks. familie, arbejde, sociale arrangementer og andre ting, der foregår i dit liv. Det er sjældent holdbart at være ekstrem og ændre hele din livsstil på én gang. Det vil f.eks. ikke fungere at gå på en restriktiv diæt og samtidig øge træningsmængden til 100 %, selv om det måske føles godt i starten. Selv om det lyder som en kliché, er det vigtigt at finde en balance, for at få det til at fungere. Start med at kortlægge din hverdag og se, om der er noget, du kan fjerne eller ændre for at skabe mere plads til motion.
3. Du sætter ikke mål
Det er ikke et must at have træningsmål, men det er godt at tænke over, hvad dit formål med træningen er. Ønsker du at kunne løfte en bestemt vægt i en bestemt øvelse, ønsker du at løbe et maraton, ønsker du at tabe dig eller tage på i vægt, eller ønsker du at skabe en sund livsstil, som du kan fortsætte hele livet? Her er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i dig selv og ikke er afhængig af, hvad andre gør.
4. Du gør ikke det, du synes er sjovest
Fokuser på træningsformer, som du kan lide, og træn der, hvor du faktisk føler dig godt tilpas. Der findes et hav af forskellige træningsformer. Du kan afsætte en eller to uger til at prøve forskellige typer træning eller forskellige typer miljøer. Kan du lide store eller små fitnesscentre? Ønsker du nogen til at vejlede dig i din træning, f.eks. under bestemt øvelser? Eller er der en sport, du altid har haft lyst til at prøve? Det er svært at vide, hvad der er sjovt og motiverende, når man ikke har prøvet det!
5. Du sammenligner dig selv med andre
Alle har deres egen krop, og der er ikke to kroppe, der er ens, hvilket betyder, at ikke alle fungerer på samme måde. Det er ud fra dine egne omstændigheder og ambitioner, at du kan blive den bedste udgave af dig selv. Fokuser på din udvikling, det vil gøre dig mere tilfreds, og din træning vil blive sjovere. Sundhed er en personlig forpligtelse, som du indgår med dig selv og for dit eget velbefindende!
GODT FØR, UNDER OG EFTER TRÆNING
NY START 2022 - LÆS MERE!
Del 1: Ny start 2022 - få en god start
Del 2: Hvad er træning? Et indblik i vores forskellige træningsformer
Del 3: Tidspresset? Hjemmetræningen, der får hverdagens puslespil til at gå op
Del 4: Kvalitativt og varigt vægttab - vi kender tricksene
Del 5: Faldende motivation? Bare rolig, vi har løsningen
Del 6: Sådan undgår du de mest almindelige faldgruber én gang for alle