Diet Glucomannan
- Til vægttab- For normalt kolesterol- Gode fibre
Produktrekommendationer
- Produktbeskrivelse
- Næringsindhold
- Anmeldelser (1)
- Levering og betaling
GLUKOMANNAN TIL VÆGTTAB
Diet Glukomannan er ekstra højkoncentrerede kapsler med hele 95 % ekstrakt fra glukomannan (fra Amorphophallus konjac-rod). Glukomannan er en fiber, der sammen med en energibegrænset kost bidrager til vægttab. Da fibrene svulmer, når de kommer i kontakt med væske, øges mæthedsfølelsen, så appetitten mindskes og vi spiser mindre. Man opnår den gavnlige effekt ved et indtag af mindst tre gram glukomannan fordelt på tre doser om dagen. Glukomannan bidrager desuden til at opretholde normale kolesterolniveauer i blodet.
- Ekstra højkoncentreret: 95 %-ekstrakt fra glukomannan
- Til vægttab og normalt kolesterol
- Øget mæthedsfølelse
- Uden tilsætningsstoffer
I modsætning til mange andre glukomannantilskud indeholder Diet Glukomannan ingen fyldstoffer, men består af et højkoncentreret 95 %-ekstrakt fra konjacroden, hvilket sikrer størst mulig effekt fra indholdet.
GLUKOMANNAN TIL NORMALE KOLESTEROLNIVEAUER
Foruden dens positive virkning på mæthedsfølelsen påvirker glukomannan også kolesterolniveauerne. Fibrene hjælper med at opretholde normale kolesterolniveauer i blodet. Ved at sænke det dårlige kolesterol, som har en negativ effekt på hjerte og kredsløb, hjælper fibrene med at opretholde normale kolesterolniveauer. Glukomannan har også den egenskab, at det kan binde galdesalte og fjerne dem fra kroppen. Galdesaltene optager kolesterolfedtstoffer, og når fibrene transporterer dem ud af kroppen, reduceres kolesterolniveauet i blodet.
Forskellige fibertilskud
Her er hvordan vores fibertilskud adskiller sig. Vælg den, der passer bedst til dine behov!
Diet Glukomannan | Glukomannan Fiber | Diet Fiber | |
Form: | Kapsler | Kapsler | Kapsler |
Størrelse: | 90 kaps | 90 kaps | 90 kaps |
Portioner: | 45 port | 45 port | 45 port |
Glukomannan: | 1600 mg/portion | 1500 mg/portion | 687 mg/port |
Betaglukan: | - | - | 133 mg/port |
Øvrige stoffer: | |||
Til produktet | Til produktet | Til produktet |
Guide: Hvad er glukomannan?
Glukomannan er en type plantefiber og bruges ofte i kosttilskud, der er markedsført for sundt vægttab. Fiberen har mange egenskaber, vi kan udnytte til vores eget velvære eller til at håndtere en streng lavkaloriediæt. Primært bidrager glukomannan til en øget mæthedsfølelse, og det tager også længere tid for maven at fordøje disse fibre, hvilket gør, at du føler dig mæt længere.
Den vandopløselige plantefiber glukomannan er en hemicellulose opbygget af kulhydraterne glukose og mannose. Vi kan ikke nedbryde denne type fiber for at bruge som energikilde, men fiberen giver os en række positive effekter, når den passerer gennem vores mave-tarmkanal. Glukomannan i kosttilskud kommer typisk fra konjacroden, en råvare, der traditionelt anvendes i det japanske køkken, hvor det kaldes konnyaku.
Hvorfor skal man spise glukomannan?
Glukomannan er også blevet undersøgt for sine positive effekter på kolesterolniveauerne, hvor det har vist sig at medføre en reduktion af det dårlige LDL-kolesterol (1). Nøglekomponenten synes at være galdesaltene, der frigives i tyndtarmen, når vi spiser fedt i kosten. Galdesalte fremstilles af kolesterol, men genoptages i stor udstrækning i tarmen efter brug, så nye galdesalte ikke behøver at dannes. Glukomannan binder disse galdesalte og transporterer dem ud af kroppen, og tvinger derved en ny produktion af galdesalte og bruger mere kolesterol, hvilket resulterer i et lavere kolesterolniveau. Dette er positivt for vores generelle sundhed, da det dårlige kolesterol har negative effekter, ikke mindst på hjerte og blodkar.
At fibre er godt for maven har vi hørt siden barnsben. Opløselige fibre bidrager til den naturlige tarmflora, stærkt forbundet med et normalt immunforsvar. Fibrene fungerer der som prebiotika, næring til de gode tarmbakterier.
I kosttilskud er vægttab den største årsag til, at vi spiser glukomannan. Mange oplever, at det fungerer som en hjælp under en diæt gennem forskellige faktorer. Da fibrene svulmer i maven til tre hundrede gange deres størrelse, øges vores mæthedsfølelse, når vi spiser dem, og det tager længere tid for maven at nedbryde, så vi holder os mætte i længere tid. Blodsukkerniveauet holdes mere stabilt, hvilket medfører, at vores sukkertrang kontrolleres. Et mindsket sukkertrang sammen med en øget og mere langvarig mæthedsfølelse kan være det, der hjælper dig med at lykkes med din diæt! Læs mere om fedtforbrænding i vores artikel.
EFSA (European Food Safety Authority) har godkendt glucomannan efter omhyggelige kontroller som et stof med kolesterolsænkende effekt samt den slankende virkning, som fiberen synes at have (2). For at opnå disse gunstige sundhedseffekter og vægttab mener EFSA, at det kræver et dagligt indtag på omkring 1 gram glucomannan 3 gange om dagen sammen med vand.
Referencer:
1. Sood N, Baker WL, Coleman CI. 2008. Effect of glucomannan on plasma lipid and glucose concentrations, body weight, and blood pressure: systematic review and meta-analysis. University of Connecticut Schools of Medicine and Drug Information, Hartford Hospital, USA.
2. *EFSA Journal 2010;8(10):1798